Janet Blankestijn

 

Met aandacht voor jouw persoonlijke hulpvraag.

Ik vind het belangrijk om iedere cliënt de aandacht te geven die nodig is en om voldoende tijd en rust te nemen.

De behandelruimte in de praktijk is daar erg geschikt voor.

Ik ben BIG geregistreerd, sta in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en ben aangesloten bij het VVM (Vereniging voor Mindfulness)

Bekkenfysiotherapie als specialisme.

Sinds ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut heb ik gewerkt in mijn eigen praktijk aan de Ring in Kattenbroek, in een verpleeghuis en in diverse ziekenhuizen.

Tijdens mijn werk in het st Antoniusziekenhuis kwam ik in aanraking met bekkenfysiotherapie. Dit heeft mij enthousiast gemaakt voor deze specialisatie.

Ik ben de driejarige opleiding bekkenfysiotherapie gaan volgen aan de Somt en sinds 2010 werk ik als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Ervaringen van patiënten, klik hier>>>>

janet Blankestijn

Haptonomisch hulpverlener

In 2019 heb ik de opleiding Haptonomisch hulpverlener in het eigen werkveld afgerond.  Dit helpt mij binnen de therapie om meerdere mogelijkheden te kunnen toepassen. Zoals het laten ervaren van ontspanning en het hele lichaam als geheel te laten ontspannen. Ook de relatie spanning en emoties kan daarbij duidelijker worden. Zo is de therapie niet alleen lokaal op de bekkenbodem maar meer holistisch gericht.

 

Tijdje geleden bevallen? Doe de bekkenbodem check en krijg gratis advies>>>>

Mindfulness >>

Naast het feit dat ik al enige jaren persoonlijk geïnteresseerd was in mindfulness merkte ik dat mindful kijken en ervaren binnen mijn werk een belangrijke meerwaarde opleverde in de uitoefening van mijn rol als hulpverlener.

Mindfulness heeft mij persoonlijk een verrijking gegeven. In 2013 ben ik dan ook de opleiding tot mindfulnesstrainer (via See True opleidingen) gaan doen, zodat ik mindfulness binnen mijn werkzaamheden kan inzetten. 

Met passie voor kwaliteit van zorg

Naast mijn eigen praktijk Het Laar Amersfoort Noord werk ik in het st Antoniusziekenhuis te Utrecht.

Ik werk op de afdelingen gynaecologie en urologie en in het bekkenbodemcentrum. 

In het bekkenbodemcentrum doe ik samen met gynaecoloog en uroloog onderzoek bij vrouwen met urine incontinentie.

Ook werk ik samen met een seksuoloog om mensen met klachten op het gebied van seksualiteit en intimiteit zo optimaal mogelijk te helpen.

Bekkenbodemtherapie lees meer >>

Mindfulnesstraining Amersfoort lees meer >>