Nieuws

01-01-2023 

Ook in het jaar 2023 weer contracten afgesloten met alle verzekeraars!

 

01-05-2021

Nu ook behandeling middels de 'Maple' mogelijk in de praktijk!  voor meer informatie klik hier>>>>

Novuqare | npk design

 

02-10-2019

Janet Blankestijn heeft de opleiding afgerond van haptonomisch hulpverlener binnen het eigen vakgebied. 

 

13-12-2018

Een nieuwe zorgverzekering nemen die fysiotherapie goed heeft geregeld?

 

25 mei 2018

Er is een bladzijde aan de website toegevoegd vanwege de nieuwe AVG wet: de privacy policy van het Laar Amersfoort Noord, zie Privacy Policy

 

6 oktober 2017 

Vergoeding fysiotherapie in 2018: de belangrijkste informatie

De komende weken zullen zorgverzekeraars hun premies en vergoeding voor 2018 bekendmaken. Dat moeten ze uiterlijk op 12 november doen. De kans is groot dat er iets aan je zorgverzekering verandert als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat.

Op de website van Independer vind je een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars.

Vanaf 12 november zie je daar welke zorgverzekeraars in 2018 gecontracteerd zijn:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapeut/het-laar-bekkenfysiotherapie

Heb je een aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijg je fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21ste behandeling. In andere gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig. Je kunt dat terugvinden in onderstaand overzicht. Ook daarvoor geldt dat je vanaf 12 november ziet wat de vergoedingen in 2018 zijn. Zo kun je op tijd zien of je ook volgend jaar nog goed zit.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapie.aspx

In bepaalde situaties zijn de kosten van fysiotherapie aftrekbaar. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Meer informatie daarover staat op de website van de Belastingdienst.

 

3 maart 2017

De documentaire My Fucking Problem van Anne van Campenhout wordt op 8 maart op NPO3 om 20.30 uur uitgezonden, dit is wereldvrouwendag.. Deze documentaire gaat over vaginisme. Het is een hele mooi integere film over hoe het voor je is, als je geen gemeenschap kunt hebben door pijn. Niet de oplossing staat centraal maar de beleving. 

 

12 januari 2017

Janet Blankestijn heeft de cursus stuitproblemen in de fysiotherapeutisch praktijk gevolgd en is nu bevoegd en bekwaam om te onderzoeken of de stuit scheef staat, en bij scheefstand van de stuit, deze te mobiliseren. Als de stuit niet recht staat (kan door een trauma in een ver verleden zijn ontstaan) dan kunnen klachten van bekkenpijn, stuitpijn, urineverlies, pijn in de bekkenbodem en overactieve bekkenbodem blijven bestaan. Wanneer de stuit weer recht staat geeft dit vaak direct klachtenvermindering.

30 november 2016

Mindfulness helpt bij slapeloosheid.

Uit een recent onderzoek blijkt dat mindfulness effectiever is dan geen interventie (wachtlijst) of aandachts-controle groep, maar niet effectiever dan medicatie of cognitieve gedragstherapie. Voor meer informatie klik hier>>. 

 

26 november 2016

Heb je je al verdiept in de zorgverzekering voor 2017?

De beste verzekeraars voor vergoedingen fysiotherapie staan vermeld op (verzekeraars met een behandelindex zijn hierbij uitgesloten): 

 

https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/zorgpolis-2017

 

 

21  november 2016

BEKKENBODEM-APP vernieuwd


De app is gebouwd door Profundum en heet: Bekkenbodem

Deze app is vernieuwd en wordt ondersteund door bekkenfysiotherapeuten door heel nederland. De app geeft informatie en ondersteuning bij oefeningen. De oefeningen zijn ook ingesproken, zodat iedereen ze op zijn/haar eigen tijd kan oefenen: in de trein, onderweg of waar iemand het ook maar wil doen.
De App is gratis.

 

13 november 2016

Interessant programma 'Ingezoemd' over vaginisme en pijn bij het vrijen. >>>

 

21 september 2016

Een miljoen Nederlanders heeft plasklachten

Een miljoen Nederlanders heeft het afgelopen jaar plasklachten gehad. Veel moeten plassen of incontinentie zijn veelgenoemde klachten..

Dat blijkt uit het Nationaal Plasonderzoek.. Zie filmpje>>>>